Wat is loonheffingskorting?

Als je bij ons komt werken, stellen wij je altijd de vraag: ‘Wil je dat wij de loonheffingskorting aan of uit zetten?’. Vaak krijgen wij de vraag wat de loonheffingskorting precies inhoud. Werk je in Nederland? Dan is iedere Nederlander verplicht om belasting te betalen over zijn of haar inkomen. Maar hoe werkt dit nu precies? Je leest het in deze blog.

Als je in Nederland werkt, heb je recht op korting op de belasting die je moet betalen. Deze kortingen noemen we loonheffingskortingen. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je bij ons in loondienst werkt, houden wij rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen we loonheffingskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Heb je meer dan één baan? Of heb je een uitkering en tegelijkertijd een baan? Vraag dan bij één werkgever de loonheffingskorting aan. Het beste is om dan te kiezen voor de werkgever waar je het meeste verdiend. Als je namelijk bij allebei je werkgevers de loonheffingskorting aanzet, krijg je namelijk te veel korting op je belasting. Je moet dan waarschijnlijk achteraf de teveel ontvangen korting terugbetalen aan de belastingdienst en dit kun je natuurlijk beter voorkomen. Op de website van de belastingdienst kun je hier nog veel meer over lezen.

Heb jij hier vragen over? Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!